Aktuality

Tretí fluidný kotol v Třinca uvedený do prevádzky

SLOVENSKÉ ENERGETICKÉ STROJÁRNE, a.s. Tlmače (SES Tlmače) úspešne dokončili projekt fluidného kotla  NK 14 a uviedli do prevádzky dňa 25.09.2015. Je to ďalšia úspešná technologická dodávka SES pre Energetiku Třinec, kde naša firma už  v minulosti realizovala i iné dodávky kotlov.

V projekte, ktorého hodnota prevyšovala viac než  40 miliónov eur, išlo o dodávku kotla na spaľovanie čierneho, hnedého uhlia so spoluspaľovaním vysokopecného plynu a biomasy v cirkulujúcej fluidnej vrstve, s výkonom 125 ton pary za hodinu. Kotol bol uvedený do prevádzky koncom septembra a  para z neho slúži na výrobu tepla a elektrickej energie pre potreby spoločnosti Třinecké železárny, a.s. a novopostavený zdroj nahradí po jeho dostavbe existujúci kotol K14.

Okrem energetickej otázky sa vyriešil aj ekologický aspekt, pretože kotol plní emisné limity podľa EU legislatívy. Technológia spaľovania v cirkulujúcej fluidnej vrstve v spolupráci s moderným filtračným zariadením sa podieľa na znížení emisií prachových častíc a chemických zlúčenín.

„Pre spoločnosť Energetika Třinec, a.s. sme dodali dva kotly na báze cirkulujúcej fluidnej vrstvy s výkonom po 160 t/h už v rokoch 1995 – 1996, ktoré sú v bezproblémovej prevádzke. Tento nový projekt na dodávku fluidného kotla pre Třinec je ďalšou významnou referenciou pre SES Tlmače na českom trhu, “ uviedol Martin Paštika, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SES a.s. Tlmače. 

Tretí fluidný kotol v Třinca uvedený do prevádzky

Tretí fluidný kotol v Třinca uvedený do prevádzky

zväčšiť
< SPÄŤ