Aktuality

SES Tlmače dodajú fluidný kotol do Synthesia

Slovenské energetické strojárne, a.s. Tlmače (SES Tlmače) potvrdili svoje postavenie na českom trhu získaním kontraktu na dodávku fluidného kotla na spaľovanie hnedého a čierneho uhlia so spoluspaľovaním biomasy s výkonom 80 ton pary za hodinu. Na projekt, dodanie a inštaláciu kotla s cieľom ekologizácie energetického zdroja Teplárna Zelená Louka bola vypísaná verejná súťaž, kde v silnej konkurencii SES Tlmače uspeli. Kontrakt medzi spoločnosťou Synthesia, a.s. Pardubice, člen skupiny Agrofert (Česká republika) a SES Tlmače bol podpísaný dňa 5.5.2017 v Pardubiciach. Realizácia projektu bude prebiehať v období rokov 2017 – 2019.

SES Tlmače využijú v tomto projekte fluidnú technológiu, kde patria medzi globálnych technických lídrov v tejto oblasti. Je to ďalšia zákazka pre SES Tlmače v krátkom čase na českom trhu, kde pred necelými dvoma rokmi úspešne dokončili výstavbu nového fluidného kotla s výkonom 125 t/hod pre Energetiku Třinec. Fluidná technológia SES Tlmače patrí medzi špičkovú a modernú technológiu spaľovania, okrem iných výhod je charakterizovaná aj vysokou účinnosťou a nízkymi emisiami.

Získanie tohto kontraktu potvrdzuje unikátnosť našej firmy ako  technologického lídra v dodávke energetických investičných celkov na lokálnom trhu, kam zaraďujeme aj český trh“ povedal Martin Paštika, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SES Tlmače a dodal: „Pri použití cirkulačného fluidného spaľovania  v tomto projekte nebude potrebná ďalšia technológia odsírenia, čo prináša, popri nižších investičných nákladoch, aj zníženie budúcich prevádzkových nákladov pre investora.“

< SPÄŤ