Aktuality

SES Tlmače získali v Turecku kontrakt

Zástupcovia akciovej spoločnosti Slovenské energetické strojárne (SES) Tlmače podpísali 5. júna tohto roka kontrakt v hodnote viac ako 70 miliónov eur (2,1 miliardy Sk) s tureckou spoločnosťou AKSA ENERJI ÜRETIM A.S. Spoločnosť patrí do skupiny KAZANCI HOLDING. Predmetom kontraktu je dodávka dvoch kotlov na spalovanie lignitu v cirkulujúcej fluidnej vrstve. Podla riaditela sekcie marketingu SES Gabriela Sirotňáka budú dodávky realizované do konca roku 2010.
 

Para z kotlov, každého s výkonom 350 ton pary za hodinu, bude slúžiť na výrobu elektrickej energie v novej elektrárni s výkonom 2x120 MWe. Elektráreň bude stáť neďaleko mesta Goynuk v provincii Bolu. Zákazník by mal prevziať elektráreň vo februári 2012.

SES Tlmače získala v priebehu posledných troch rokov piaty kontrakt v Turecku, z toho tretí pre kotly s aplikáciou fluidnej technológie. "Turecko sa tým zaraďuje medzi naše najdôležitejšie exportné trhy z pohladu zabezpečenia zákazkovej náplne," konštatoval generálny riaditel SES a.s. Tlmače Martin Paštika. Strojárne v súčasnosti dokončujú v Turecku dodávky fluidného kotla na spaľovanie lignitu s výkonom 120 ton pary za hodinu pre projekt Seydisehir.
 

< BACK